Vaječnou omeletu můžete udělat mnoha způsoby. Jeden vám teď nabízíme. Zaručí, že vaše omeleta bude vláčná a rozhodně ne vysušená.

Základní ingredience pro dvě omelety:

na omelety:

  • 6 vajec (velikost M)
  • 2 lžíce smetany
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • pepř (nejlépe čerstvě mletý)

na oblohu:

  • 200 g polníčku
  • 200 g cherry rajčat
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • olivový olej

Postup přípravy:

Omelety vytvoříme jednu podruhé, a to vždy následujícím způsobem. Do misky rozklepneme 3 vejce a přidáme lžíci smetany. Osolíme, opepříme a vidličkou promícháme. Následně vmícháme ½ lžíce másla nakrájeného na malé kousky.

Na pánvi rozpustíme na středním plameni ½ lžíce másla. Pánví kroužíme tak, aby máslo pokrylo celou plochu. Pak vlijeme vejce a necháme je pár sekund zatuhnout.

Následně začneme směs na pánvi míchat a vytvářet omeletu. Dokud jsou vajíčka na povrchu ještě ne zcela udělaná, omeletu srolujeme a necháme pár sekund ještě dojít na již odstavené pánvi.

Na talíři omeletu doplníme polníčkem a cherry rajčaty zakápnutými olivovým olejem. Celé posypeme nasekanou pažitkou.