Počet porcí: 2

Ingredience:

  • 2 lososové filety
  • 1 menší bulva celeru
  • snítka čerstvého tymiánu
  • olivový olej
  • sůl

Postup přípravy:

Celer oloupáme a nakrájíme na tenké hranolky. Hranolky dáme do točítka (Teplovzdušná fritéza TEFAL ActiFry), zakápneme olivovým olejem a necháme točit cca 15 minut. Před podáváním osolíme.

Pokud nemáte tento náš oblíbený přístroj, rozprostřete hranolky na plech, zakápnete olivovým olejem a pečete v rozpálené troubě na 180 stupňů cca 25 minut. Před podáváním osolíte.

Zatímco se připravují hranolky, opečeme si lososa. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme snítku čerstvého rozmarýnu a osoleného lososa opečeme postupně z obou stran. Losos je hotový přibližně po 8 až 10 minutách.